عضویت آموزش کنترل و ترویج خدمات مهندسی گاز و آبفا ارتباط با بازرسان ارتباط با ریاست آمار آنلاین

  • به سایت سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرزخوش آمدید.
  • شماره سامانه پیام کوتاه سازمان: 30008356
  • پست الکترونیک: info@alborz-nezam.ir
پنجشنبه 9 فروردین 1403 | 17:47

کد خبر : 523

  • تاریخ انتشار :

  • 1396/05/30

تعداد بازدید : 1499 بار

اهم اقدامات سال اول دوره سوم شورای انتظامی سازمان در گفت گو با مهندس خردرنجبر

1396/05/30

ندارد

 به بهانه تصویب نظام نامه  "پيشگيري از وقوع تخلفات "  ارایه شده از سوی شورای انتظامی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان البرز در هیات مدیره سازمان، به سراغ مهندس خرد رنجبر رییس سابق شورای انتظامی رفتیم و با وی در خصوص عملکرد یکساله شورای انتظامی به گفت و گو نشستیم.


مهندس خرد رنجبر در یکسال گذشته شاهد تغییراتی در عملکرد شورای انتظامی سازمان بودیم، چه بخشی از این تغییرات در جهت تسریع در رسیدگی به پرونده ها و جلب رضایت بیشتر مراجعان بوده است؟  

در یکسال گذشته روند رسیدگی به پرونده ها تسریع شده و با برقراری سیستم اتوماسیون اداری گام مهمی در جهت کاهش زمان رسیدگی و ایجاد آرامش در شورای انتظامی برداشته شده است.

ساماندهي و اعمال تغييرات در فضا ها و پارتيشن بندي شوراي انتظامي جهت حفظ شئونات اعضاي محترم سازمان و اجراي سيستم جامع الکترونيکي و الکترونیکی نمودن پرونده های شورای انتظامی (بايگاني الکترونيکي)  با قابلیت دسترسی برای کلیه اعضای شورای انتظامی و همچنين  الکترونیکی کردن نحوه ابلاغيه ها در کلیه مراحل رسیدگی اعم از ابلاغ ،دعوت به جلسه و ابلاغ رای از طريق پیامک وکارتابل الکترونيکي اعضاي محترم از دیگر اقدامات این شورا درجهت کسب رضایت بیشتر اعضا و مراجعان بوده است.

علاوه بر اینها تدوين راهنماي مراجعين به شوراي انتظامي ، راه اندازی سیستم اتوماسیون داخلی شورا جهت دبیرخانه الکترونيک (ثبت مکانیزه مکاتبات) وجمع آوري بخشنامه ها و ايجاد بايگاني الکترونيک بخشنامه هاي وارده به سازمان برای اولین بار در این دوره به انجام رسید

 تهيه و تنظيم فايل الکترونيکي محکوميت هاي بدوي و قطعي با درج ميزان محکوميت و هماهنگی با واحد عضویت سازمان و همچنین راه اندازی نرم افزار بررسی محکومیت انتظامی اعضا جهت کنترل محکومیت ایشان و لینک آن با واحد عضویت و ماده 33 کاملا ضروری به نظر می رسید که در این دوره محقق شد.

اصلاح گردش کار شوراي انتظامي و شوراي حل اختلاف  و بازبيني چارت گردش کار با همکاري اعضاي شوراي انتظامي از اهم اقدامات در مسیر جلوگیری از اتلاف وقت و افزایش دقت و سرعت بوده است.




این اقدامات تا چه اندازه به ویژه در خصوص کاهش پرونده های باقی مانده از سنوات قبل موثر بوده است؟

پرونده های باقیمانده از سنوات گذشته 1183، پرونده است که بیشتر شکایات از جانب  اداره کل راه و شهرسازی استان البرز ، اداره کل بازرسی استان البرز، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان، شهرداری کرج ،شهرداری  شهرهای تابعه استان و اشخاص حقیقی و ... انجام گرفته است. این در حالی است که از ابتدای فعالیت شورای انتظامی دوره سوم در 24 تیرماه 95 تا پایان این سال تعداد 916 پرونده و در چهار ماهه اول سال 96 تعداد  109 پرونده در این شورا تشکیل شده است که در یکسال گذشته با هدف بروزرساني پرونده هاي شورا و تنظيم دادنامه ها و تسريع در رسيدگي به پرونده هاي معوقه شورا با برگزاری منظم و مستمر جلسات شورای انتظامی، توانستیم 89 جلسه برگزار کنیم که در همین بازه زمانی به 1843 پرونده رسیدگی شد که با توجه به پرونده های تشکیل شده و آرای صادره در مقایسه با دوره های مشابه سنوات گذشته، رشد چشمگیر 4 برابر را  شاهد بودیم.


سال

تعداد پرونده تشکیل شده

تعداد آرای صادره

1390

97

9

1391

321

222

1392

435

69

1393

440

216

1394

629

543

از ابتدای سال 95 تا تاریخ    1395/04/23

358

47

از تاریخ 1395/04/24 تا پایان سال 1395

916

1152

از ابتدای سال تا تاریخ 1395/04/31

109

691



در هفته های گذشته با ارایه نظام نامه" پيشگيري از وقوع تخلفات حرفه اي، انضباطي و انتظامي" به هیات مدیره و تصویب آن حرکت نوینی را در شورای انتظامی شاهد بودیم، این نظام نامه با چه هدفی تدوین شده است و مهم ترین ویژگی های آن چیست؟

با توجه به اینکه تجربه ثابت کرده است اکثریت تخلفات ارجاع شده به این شورا ناشی از عدم اطلاع کافی مهندسان و صاحبان حرفه از قوانین و مقررات و ظرائف حقوقی حرفه مهندسی است. لذا با این وصف شورای انتظامی با مساعدت هیات مدیره  محترم سازمان برآن شد تا با فعال کردن بخش های آموزشی و ترویجی اولین گام را در جهت پیشگیری از تخلفات و افزایش آگاهی مهندسان بردارد.

در این خصوص همچنین برآن شدیم تا با تدوین  نظام نامه" پيشگيري از وقوع تخلفات حرفه اي، انضباطي و انتظامي" بخش بزرگی از تخلفات ناشی از عدم آگاهی و کم توجهی به مقررات و قوانین جاری را کاهش دهیم.

البته قابل ذکر است تدوین این نظام نامه که با تلاش اعضای محترم شورای انتظامی صورت گرفت و در آن تلاش شده است با استفاده از تجارب بدست آمده گذشته و شیوه ها و رویه های  انتظامی و قضایی و قوانین و مقررات موجود، نظام نامه ای جامع جهت تصویب به هیات مدیره ارایه شود، تا با بررسی سوابق نقاط ضعف و آسیب شناسی بتوان از بروز تخلفات جلوگیری بعمل آید.

به موازات تدوین و پیش از تصویب نظام نامه، با برگزاری جلسات مشترک با اعضای محترم هیات مدیره تلاش شد در خصوص بهسازی فعاليت مهندسي در سطح استان و پیشگیری از وقوع تخلفات گام های موثری برداشته شود.


در خصوص عملکرد هیات حل اختلاف چه اقداماتی انجام پذیرفته است؟

هیات حل اختلاف سازمان در طول دوره فعالیت خود توانسته اثرات مثبتی در حل معضلات مراجعین و صلح وسازش بر جا بگذارد. در این مسیر شورای انتظامی کوشید با تهیه و تنظيم نظام نامه هیات حل اختلاف و شیوه نامه  یکسان سازي  جهت حل اختلاف ، بررسی و نظارت دقيق  بر عملکرد هیات حل اختلاف و برگزاری جلسات مشورتی با اعضای آن در جهت افزايش بهره وري در مسیر تلاش های این هیات حرکت کند.

همچنین در یکسال گذشته اتوماسیون مکاتبات هیات حل اختلاف راه اندازی و امکان دسترسی به پرونده ها برای اعضای شورای انتظامی برای بررسی عملکرد این هیات فراهم شده است.


یکی از مواردی که مهندسان با آن روبرو هستند، عدم اطلاع کافی برخی مراجع قضایی و بازرسی، از مقررات ملی ساختمان و آیین نامه های مرتبط با آن و حدود اختیارات شورای انتظامی سازمان است که بعضا موجب ارجاع پرونده مهندسان به محاکم و حتی محکومیت ایشان در این مراجع می شود، برای کاهش این موارد چه اقداماتی به انجام رسیده است؟

در این مسیر به منظور برقراری تعامل سازنده  با نهادهای نظارتی جهت شفاف سازی عملکرد شورای انتظامی، جلسات متعددی با دادستان محترم عمومي و انقلاب و ریيس محترم شوراي حل اختلاف و همچنین مدير کل محترم سازمان بازرسي استان جهت دست یابی به راهکاری قانونی و کارشناسی برای بررسی موارد و  بهبود شرایط و حفظ شان اعضای و توسعه آموزش جلسات متعددی برگزار شده است.






برچسب ها

نشریه نیارش

آب و هوا

همایش ها

اوقات شرعی